Együtt eredményeket érhetünk el!

Kapcsolat
Marketing

Kreatívok használata a jobb hirdetési teljesítmény és hatásos üzleti eredmények elérése érdekében

Kreatívok használata

A közösségi média hirdetések bitorolták a hagyományos hirdetési piacot, amelyre mindenki emlékszik: 45 másodperces televíziós hirdetések drága gyártással, amelyek több ezer embert értek el. A tévé évtizedekig király volt a széles közönség elérésében, de a szokásos módon tévénézők száma csökkent, miközben a Facebook és az Instagram profilok száma az egekbe szökött.

 

Most van itt az ideje, hogy az e-kereskedelem virágozzon, mert sok közösségi média-felhasználó szeretné tartani a kapcsolatot, online csatlakozni, és jó dolgokat keresni okostelefonjukon keresztül.

 

Ahogy növekszik a verseny a közösségi médiában, nehezebbé válik a potenciális ügyfelek figyelmének felkeltése. A legfontosabb ötlet az, hogy rábírja a célközönséget, hogy lépjen kapcsolatba Önnel, különösen olyanokkal, akiknek már elege lehet a jó és rossz ajánlatokból.

 

Tehát hogyan nyerheti meg ezt a versenyt, különösen, ha nem támaszkodhat drága gyártásra?

A válasz: a kreativitás. A vonzó, magával ragadó, jó minőségű hirdetések készítése az út a márka új szintre emeléséhez. Merüljön el itt, hogy megtudja, miért a kreatív első pozíció az egyetlen módja annak, hogy a digitális vállalkozások vonzzák az ügyfeleket és növeljék az értékesítést.

1. Mi a kreatív első pozíció? Miért olyan fontos a kreatív egy márka számára?
A közösségi médiában történő reklámozás komolyan fejlődött az elmúlt nyolc évben. Eredetileg, amikor a Facebook még csak elkezdett hirdetéseket megjeleníteni a felhasználóknak, minden hirdető számára a legfontosabb kihívás a célközönség meghatározása és megtalálása volt. Ez áttörés volt: a közösségi hálózatok nagyszerű célzási lehetőségeket kínáltak számunkra, amelyek nemcsak a felhasználói demográfiai adatokhoz, például a nemhez és az életkorhoz, hanem az érdeklődési körökhöz, a földrajzhoz és a viselkedéshez is testrészabhatók. A közösségi média hirdetései akkor is olcsók voltak, így a hirdetőnek csak a célközönség elérésének legjobb módjának meghatározására kellett ügyelnie. Lépésről lépésre alakult ez a helyzet: korábban az embereknek ki kellett választaniuk a célzást, de most az algoritmusok hatékonyabban végzik ezt a munkát, mint bármelyik szakember. Például most a leghatékonyabb célzás a Facebookon a Lookalike. Automatikusan megkeresi azokat az embereket, akik hasonlóak az ügyfeleihez, olyan módokon, amelyek messze túlmutatnak az egyszerű egyezéseken, amelyeket konkrét módon lehet leírni. Ehhez képest általában nem választhat célzást a Google -on. Ez azt jelenti, hogy kiválasztja az alkalmazást, majd a közösségi hálózat önmagában megtalálja a közönséget. Éppen ezért az egyszerű célzás kevésbé lett népszerű a hirdetők körében.

Iparunk következő nagy fejlődése az ajánlattételi stratégiák és a költségvetés kezelése volt. Az új kérdés az lett: mennyi pénzt fizetek felhasználónként/megtekintés/kattintás/stb .ért és miért?
A dolgok azonban ezen a területen is megváltoztak: az automatizált alkalmazáskampányok népszerűségre tettek szert a Facebookon és a Google -on egyaránt, kezdve a Költségkeret -optimalizálástól (Facebook) az automatizált vagy univerzális alkalmazáskampányokig (Facebook/Google). Ezekben az esetekben az ajánlatkezelés fogalma teljesen eltűnik. Ehelyett jelzi üzleti célját, és ragaszkodik a folyamathoz, remélve, hogy hirdetései megtérítik a költségeket. A Facebook automatikusan „a motorháztető alatt” kezeli az ajánlatokat és a költségkereteket, hogy elérje céljait, vagy a lehető legközelebb hozza Önt.

Ezért ma a hirdető proaktívan megváltoztathatja és kísérletezhet csak a kreativitással. Ezt látja a felhasználó. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a közösségi hirdetések már nem olyan olcsók, mint korábban: az elmúlt 10 évben az ár 5-6-szorosára nőtt (mert a közösségi média felhasználóinak száma drámaian megnőtt).

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók értéke is nőtt. A közösségi hirdetések kezdeti napjaiban nem kellett annyira törődnie azzal, hogy mit mutat pontosan a felhasználónak – ha olcsó volt, a rossz teljesítmény értéke nem volt olyan magas. De ma a Facebook aukciós algoritmusa növeli a kiváló minőségű kreatívok értékét. Ez azt jelenti, hogy ha olyan vonzó kreatívot ajánlok fel, amely jó felhasználói élményt formál, és a versenytársaim nem, még akkor sem lehet túl nagy előnyhöz jutni. Így működik a minőségi rangsorolás a Facebookon. Ugyanakkor a jó minőségű és gyenge minőségű kreatív által generált konverziónkénti költségek tízszeresek lehetnek. Ezért ha most jelentősen növelni szeretné hirdetései hatékonyságát, a kreatív az egyetlen lehetőség a kísérletezésre, a tesztekre és az optimalizálásra.

Ugyanakkor a jó minőségű és gyenge minőségű kreatív által generált konverziónkénti költségek tízszeresek lehetnek. Ezért ha most jelentősen növelni szeretné hirdetései hatékonyságát, a kreatív az egyetlen lehetőség a kísérletezésre, a tesztekre és az optimalizálásra.

Ez az opció is a legnagyobb teljesítményt nyújtja vállalkozása számára.

Egy másik ok, amiért a kreativitás kulcsfontosságú a márka nyereségéhez, az átugrás növekvő tendenciája. A kihagyható hirdetésformátumok száma nőtt a közösségi médiában. Például a YouTube -hirdetések első megjelenésekor szinte minden hirdetés kihagyhatatlan volt. Mostantól a videók előtti hirdetések gyorsan átugorhatók, és az Instagram lehetőséget kínál a felhasználóknak arra, hogy ellopják a márkatörténeteket, és görgessenek a hírcsatornájukban, amikor csak akarják. Tehát jó szemet gyönyörködtető hirdetésekkel kell rendelkeznie; ez az egyetlen dolog, ami megállíthatja az ujjait, és a felhasználókat a hirdetéseken keresztül hallgathatja meg a végéig.

Mely vállalkozásokat érinti leginkább a kreatív első trend?

A közösségi hálózatokon kétféle terméket hirdetnek: felfedező vásárlási termékek és szándékos vásárlási termékek.

Mi a szándékos vásárlás? Példa erre az, amikor a hűtőszekrény elromlott, és sürgősen szüksége van egy újra, ezért keresse meg és vásároljon egyet. Ha nincs szüksége új hűtőszekrényre, a vállalkozások aligha tudnak eladni egyet a közösségi médián keresztül, függetlenül a hirdetéseik minőségétől.

A felfedező vásárlás más mintát követ: „felfedez” valamit az interneten, és döntést hoz annak megvásárlásáról. Például lehet, hogy nincs szüksége új cipőkre, de egy olyan hirdetést észlel az Instagramon, amely megragadja a tekintetét, és úgy dönt, hogy meg szeretné vásárolni a cipőt.

Míg a kreatív minősége mindkét üzleti típus – a szándékos és a felfedező vásárlás – szempontjából fontos, azoknak az ügyfeleknek, akik elsősorban a felfedező vásárlásra koncentrálnak, ez többet jelent. Valójában ezen a területen a jó kreatív keresletet teremt az adott termékre. Ezért a divat- és szépségmárkák hirdetései a leghatékonyabbak és leghatékonyabbak a közösségi hálózatokon.
A teljesítménybeli különbség az átlagos divathirdetés és az azonos márkájú hirdetés között, amelyet a hirdetés általános minőségének javítása érdekében módosítottak.

Mik a nagyszerű kreatívok készítésének jelenlegi trendjei? Mi változott, és mi következik?

Nos, azt hiszem, három alapvető trend létezik.

Az első a nézők figyelmének csökkentésére vonatkozik. Eredetileg 30 másodperces szabvány volt, mint a klasszikus TV -műsorok, majd 15 másodpercre csökkentették. Most az átlagos idő, amely alatt valaki a hirdetésére koncentrálhat, néhány másodperc.

Ez az oka:

a hirdetések egyre rövidebbek.
minden másodperc értékes – azonnal fel kell hívnia a felhasználók figyelmét.
A második trend az egyedi formátumok, például az Instagram Stories fejlesztése. Már megszerezték a hirdetésmegtekintések jó felét. Tehát olyan jó kreatívra van szüksége, amely elsősorban megfelel az egyes elhelyezések specifikációinak, beleértve a történeteket is.

A harmadik tendencia a kreatívok személyre szabása. Mivel az az idő, amikor a felhasználó megnézheti a hirdetést, egyre rövidebb lesz, a hirdetésnek a felhasználó személyes szükségleteit kell megszólítania, és formálnia kell a felhasználóknak a márkával kapcsolatos tapasztalatait. Itt a kulcsformátum? A videó erre a célra jól működik. Felkelti a figyelmet és több információt szolgáltat, mint például a statikus hirdetések.

Igaz -e, hogy a legfontosabb az, hogy hogyan mutasson valamit, és kinek mutassa meg? Hogyan működik ez a kreatívokkal, és mi a hatásos kreatívok képlete most és 2021 -ben?

Nos, azt hiszem, a személyre szabás adatokkal van ellátva. Az adatokat közösségi platformok és márkák gyűjtik. Ezen adatok felhasználásával személyes ajánlatot tehet egy adott ügyfélnek. Tehát, mivel most kevesebb időnk van arra, hogy felkeltsük az ügyfél figyelmét, azonnal el kell juttatnunk üzenetünket a felhasználóhoz. Itt rengeteg lehetőség kínálkozik.

A vállalkozások például megtudhatják, hogy mely termékek érdekelték a felhasználót, hogy meglátogatták -e az oldalaikat egy webhelyen, majd egy új videót jeleníthetnek meg nekik, amely ezeket a termékeket jeleníti meg az újracélzás segítségével. A felhasználó tartózkodási helye specifikus kritérium lehet olyan hirdetések megjelenítéséhez, amelyek azt reklámozzák, hogy az Ön üzlete egyórás szállítást tud végrehajtani ezen a helyen (például egy adott városban).

Az időjárás egy másik személyre szabási pont. Ha süt a nap, vonzza a felhasználót arra, amire éppen szüksége van, például napszemüvegre vagy fényvédőre. Ha esik az eső, változtassa meg üzenetét, hogy alakítsa a keresletet.

A személyre szabás során fontos kihasználni az ügyfelekkel kapcsolatos összes információt, amellyel egy vállalkozás fel van fegyverezve, legyen az akár Facebook Pixel, CRM vagy bármely más adatforrás. Használjon Facebook-profilon alapuló adatokat, és harmadik féltől származó adatbázisokat is integrálhat, például árfolyamokat, időjárást stb.

Hogyan lehet megérteni a kreatív első stratégia és a vállalkozásokat?

Hirdetéseket jeleníthet meg a felhasználók millióinak szuper széles körében, megtekintésekkel és elkötelezettséggel. Ezeket az információkat nem csak egyetlen kampány optimalizálására lehet használni, hanem hirdetéseken keresztül az általános üzleti tevékenység javítására van. Tegyük fel például, hogy milyen alacsony forgalommal rendelkezik; meglehetősen kockázatos lehet ilyenkor kísérletezni. Ennek érdekében az adatok segítségével felderítheti a felhasználók számára a legtöbb letölthető terméket, és ajánlatot tehet rájuk. Ez azt jelenti, hogy hirdetéseket indíthat a Facebookon, ha megvásárol egy szükséges nézettséget, és azonosítja, hogy melyek a legenyhébb termékek. Érdemes lehet elérni az eredményhez igazítani a folyamatot vagy az offline keresési könyvét, és a termékeket az adott oldalra helyezni ennek a konkrét, érdeklődő felhasználónak.

A márkák és a vállalkozások azt is elemezhetik, hogy kreatívjuk mely komponensek gyakorolnak jó hatást: címke, színek, szöveg- és képkombinációk, majd elterjeszthetik a legikeresebb mintákat az egész vállalkozásra. Például tesztelheti a „KEDVEZMÉNY” -t az „AKCIÓ” vagy a „KÜLÖNLEGES AJÁNLAT” összehasonlítással, megtanulhatja, hogy hogyan tudja a legjobban a konverziós arányt (különböző elemzési eszközöket használni), majd alkalmazni tudja a nyertes szavakat az üzleti kommunikációban. A hirdetések különböző időszakokban megjelennek a különböző termékekkel gyorsan összekapcsolhatók a termék árát és a várt keresletet.

Mire van szüksége egy vállalkozásnak ahhoz, hogy hatásos kreatívokat készítsen? Komoly gyártást és sok pénzt igényel?

A különböző kombinációk tesztelése fontos tényező a kreatívok működésében. A statisztikák azt mutatják, hogy a legsikeresebb márkák 11 -szer több kreatívot állítanak elő és dobnak piacra, mint a kevésbé sikeresek. Sok teszt, kísérlet és különböző személyre szabási módszerek elvégzése lehetővé teszi, hogy több adatot gyűjtsön, majd megtalálja a célzás, a kreatív és az üzenet legjobban teljesítő kombinációját.

Tehát ha luxus TV -produkciót szeretne használni, menjen Barbadosra videofelvételre, és a Super Bowl során szeretné megjeleníteni hirdetéseit, akkor nagyon korlátozott lesz a kísérletezési lehetőség. Ezért inkább keressen olcsóbb és sokkal hatékonyabb módszereket kreatívjának elkészítéséhez. Általánosságban elmondható, hogy ennek a folyamatnak három megközelítése van.

Az első megoldás az, hogy felvesz egy belső csapatot vagy néhány szabadúszót vagy befolyásolót, és mindegyiket eligazítja, hogy készítsen több olcsó és egyszerű videót, majd próbálja ki őket.

A második megközelítés ennek a folyamatnak az automatizálása. Ha van néhány terméke, automatikusan sok videót készít ezekről a termékekről, olyan eszközök és kreatív platformok használatával, mint az Aitarget. Ez lehetővé teszi, hogy egy óra alatt egymillió videót készítsen különböző termékekkel. Az ilyen videók sokkal -sokkal olcsóbbak, mint a szabványos videógyártás vagy a manuálisan készített animációk.

A harmadik megközelítés (alkalmas kiskereskedők és nagyvállalatok számára) a szabványos gyártás és személyre szabás keverése. Állítsa be az automatizálást a korábban készített kreatívhoz: használjon egy adott márkájú videót, amelyet a tévében használ, és az utolsó három másodpercben kombinálja más termékekkel a közösségi hálózatokon való használatra, vagy testre szabhatja ezt a hirdetést a helytől függően.

Ha többet szeretne megtudni a kreatívok jó teljesítményéről, kattintson ide az Aitarget demó ütemezéséhez.
Az Aitargetről
Az Aitarget díjnyertes fejlett automatizált hirdetési technológiát épített ki, amely új generációs, mesterséges intelligenciával átitatott kreatív technológiákon keresztül újjáteremti a kampányok futtatásának folyamatát. Az Aitarget elkötelezett amellett, hogy feltárja értékét és hasznosságát a kivételes kreatív alkotásokban, felismerve annak hatását az üzleti eredményekre, és zárt hurkú SaaS megoldást kínál, amely felhatalmazza a hirdetőket a gyorsan átalakuló e-kereskedelmi infrastruktúrán belül.

Hozzon létre márkán belüli hirdetéseket a csatorna minden egyes szakaszához; a márkájú tartalmakat újrahasznosíthatja a nagy teljesítményű hirdetésekhez; részesülhet az elemzésből, és további javulásokat láthat a végrehajtható iterációk folyamatában.

Hatékony kreatív eszközök: ragyogja fel termékeit azáltal, hogy minden formátumú kreatív eszközt a semmiből készít, és nem költekezik túlságosan.
Bővített termékadatok: növelje a hirdetéskonverziókat, és erősítse meg a kreatívokat a termékcsatornából, a webhelyről vagy a harmadik féltől származó adatok (különleges ajánlatok, értékelések és vélemények stb.) Releváns adataival.
Zárt ciklusú teljesítmény: iterálja és javítsa a teljesítményt valós időben kreatív elemzéseink, valamint az automatikus ajánlattételi és elhelyezési stratégiák használatával.